Cele mai noi tendințe de design interior în 2023

Cele mai noi tendințe de design interior în 2023

17.02.2023

Ce este mai plăcut decât ușurarea și sentimentul de regăsire pe care îl ai atunci când ajungi ‘acasă’? Și că veni vorba, ce face ca un spațiu format din câteva camere umplute cu mobilă să devină ‘acasă’? Pentru unii, poate ‘acasă’ înseamnă experiențele trăite într-un loc. Poate oamenii de alături sau împrejurimile încântătoare. Indiferent care este definiția personală și subiectivă, fără îndoială și amenajarea interioară a acestui spațiu poate face diferența dintre ‘acasă’ și o locuință oarecare. Și deși amenajarea interioară este într-adevăr de natură subiectivă, ea este de multe ori influențată de tendințe mai generale ale timpului. Iată în acest articol câteva din tendințele de design interior pentru anii 2022 / 2023. 

Inspirație din natură

Grija de natură și în general starea planetei care ne este un ‘acasă’ mai cuprinzător sunt în zilele noastre considerente importante pentru mulți. Această grijă se manifestă și în privința spațiilor de locuit. De la dorința de a fi înconjurat cât mai mult de natură până la construirea cu materiale cât mai puțin dăunătoare sau folosirea cât mai responsabilă a resurselor naturale, acestea toate pot fi hotărâtoare în a ne face să ne simțim nu doar relaxați în locuința noastră, ci și mulțumiți că amprenta noastră asupra planetei nu este una foarte adâncă. În dezvoltarea proiectului Noua 2, aceste considerente sunt hotărâtoare. Zona însăși este una înconjurată de natură, vom avea un adevărat parc chiar pe acoperișul blocurilor, iar holurile vor fi împodobite cu plante vii. Materialele de construcție sunt de cea mai înaltă calitate și soluțiile cât mai eco posibil, iar eficiența energetică este una de invidiat.

Calitate fără compromis

Tendințele imobiliare arată că românii sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea locuinței lor, și pe bună dreptate. Materialele de calitate asigură o folosință mai îndelungată, un stil mai atrăgător și o amprentă ecologică mai mică. De aceea, la Noua 2 folosim doar materiale de top, de la vata bazaltică Rockwool până la centrala termică Vaillant, ferestre termopane Gealan sau instalații electrice Schneider. 

Funcționalitate și confort

Evident, cele de mai sus nu pot însemna mare lucru dacă nu ne simțim confortabil și relaxați ‘acasă’, dacă locuințele noastre sunt amenajate într-un mod care ne face dificil un trai modern. De aceea, ne-am gândit la tot ce înseamnă accesibilitate, tehnologie și un plus de confort. Câteva exemple ar fi încălzirea în pardoseală în bucătărie și baie, interfoane și sistem de siguranță cu camere video, sau lifturi garantate pe viață Schindler. 

Minimalism și libertate

Nu în ultimul rând, într-o viață modernă atât de plină de iureș și zgomot, ne dorim în mod sigur cu toții o oarecare lejeritate și tihnă în propriul spațiu de locuit. Poate astfel se explică popularitatea atât de mare a minimalismului ca tendință de design interior. Nu ne-a scăpat acest fapt, motiv pentru care am adoptat cu încredere minimalismul în variantele de design interior din complexul nostru. Astfel, liniile fine de mobilier și culorile calme domină stilul. Principalul avantaj al minimalismului este sentimentul de libertate pe care îl oferă încăperile. 

Ca încheiere, merită menționat că pentru oricare din apartamentele Noua Residence 2 există 3 opțiuni de design interior, care desigur respectă toate tendințele de mai sus. 

Kronbau logo
KRONBAU Euro Development S.R.L Reg. No: J08/1948/27.08.2018 CUI RO39792933
Mun. Brasov, Str. Nicolae Iorga, Nr.20, Brasov, 500057, Romania
Copyright 2021 - Kronbau
ANPCANPC